Chat.ba

Privatnost

Chat.ba štiti privatnost svojih korisnika i neće dijeliti, prodavati ili na neki drugi način zloupotrijebiti lične podatke korisnika koje zadržava prilikom registracije na naš portal. Korisnici u svakom trenutku mogu putem emaila tražiti brisanje ličnih podataka unesenih prilikom registracije kao i trajno gašenje profila.

Kolačići

U cilju da iskoristi svoju cjelokupnu svrhu te shodno zakonu EU za privatnost internet korisnika na tom području, portal Chat.ba sprema tzv. kolačiće (eng. cookies) odnosno informacije na vaš uređaj, koji pamte podešavanja prilagođena za vaše prethodno iskustvo. Posredstvom omogućenih kolačića portal nikada ne može pristupati vašim privatnim dokumentima na vašem uređaju. Imate više vrsta kolačića gdje imate privremene koji se spremaju prilikom posjete web stranici a brišu nakon zatvaranja browsera. Pored privremenih imate i trajne kolačiće koji na vašem računaru ostaju da vam olakšaju prijavu na naše forme, odnosno zadržavaju vas prijavljene kako svaki put ne bi morali unositi vaše korisničko ime i šifru za prijavu na forum, društvenu mrežu ili neku drugu uslugu. Pored tih kolačića izdvajamo i kolačiće trećih lica jer na našoj web stranici koristimo takve usluge. To je npr. jezik ili predložak koji ste odabrali za chat, kada spremaju kolačiće trećih lica, odnosno (KiwIRC, Mibbit, Qwebirc), zavisno od toga koji ste ulaz za chat odabrali. Imate potpuno pravo isključiti kolačiće za vaš browser, bilo to da koristite Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Safari, Internet Explorer ili neki drugi browser za pretragu na internetu.

Onemogućavanje kolačića

Shodno tome koji browser koristite za isključivanje kolačića i zabrane njegovog spremanja u svakom trenutku možete koristiti ispod ponuđenu pomoć za potrebno podešavanje, na bosanskom i engleskom jeziku. Onemogućavanjem kolačića, nećete moći koristiti neke od osnovnih mogućnosti kojima portal Chat.ba raspolaže.