Chat.ba
Posljednje registrovani

Bosna chat

Bosanski chat je mjesto za upoznavanje za sve građane Bosne i Hercegovine i njene dijaspore. Steknite nove simpatije i prijatelje na pričaoni. Servis pruža razgovor u realnom vremenu. Namijenjen je svima bez obzira na dobne ili neke druge razlike.

Bosna i Hercegovina

Bosanski chat

Bosanskohercegovačka pričaona služi kao prostor za upoznavanje ljudi koji dolaze iz Bosne i Hercegovine i bosanske dijaspore. Razgovor se odvija kroz kratke poruke koje građani mogu pročitati u istom onom momentu kada ih druga strana pošalje. U pričaoni se sudionici uvezuju kroz javne sobe čiji su nazivi složeni po zanimljivim temama. Po posljednjem Popisu stanovništva u zemlji žive više od 3 500 000 stanovnika, dok bosanska dijaspora broji oko 2 miliona građana. Posebna jela koja se mogu pojesti su ćevapi i burek. I burek je samo sa mesom.

Demografija

Ko su korisnici?

Najbrojniji su posjetioci iz Bosne i Hercegovine. Prilikom dopisivanja se najčešće koriste bosanski jezik, i službeni hrvatski i srpski jezik. Ne postoje dobna ograničenja ali se pričaonica ne preporučuje osobama mlađim od trinaest godina. Obično su prisutne punoljetne osobe bez gornje dobne granice. Statistika pokazuje da je najviše korisnika iz glavnog grada Sarajeva, ali ništa manje iz Tuzle, Zenice, Mostara i Banja Luke. Iz susjednih država veliki broj korisnika je iz Zagreba i Beograda. Podjednak broj je muškaraca i žena koji razgovaraju na javnim kanalima.

Upotreba

Kako koristiti?

Kada pristupite na desnoj strani kliknite na najkreativniji i vama najzanimljiviji nadimak i započnite konverzaciju. Osim privatnih razgovora sa drugim učesnicima pričaone možete razgovarati i na javnom kanalu. Sve ono što napišete na javnim kanalima mogu pročitati svi korisnici koji su trenutno aktivni na tim kanalima. Aktivne korisnike možete prepoznati po riječima koje razmjenjuju na javnom kanalu i aktivno učestvovati na započete teme. Na taj način ćete lakše upoznati druge sudionike i jednostavnije stupiti u privatni razgovor sa drugim osobama.