Chat.ba
Posljednje registrovani

Hrvatski chat

Govorimo o mjestu za upoznavanje za sve građane Hrvatske i njene dijaspore. Steknite nove simpatije i prijatelje na pričaoni. Servis pruža razgovor u realnom vremenu. Namijenjen je svima bez obzira na dobne ili neke druge razlike.

Hrvatska

Hrvatska pričaona

Hrvatska pričaonica, nekada poznatija kao Larin chat služi kao prostor za upoznavanje ljudi koji dolaze iz Hrvatske i hrvatske dijaspore. Časkanje se vrši kroz relativno kratke poruke koje Hrvati mogu pročitati u istom onom momentu kada ih druga strana pošalje. U pričaoni se učenisnici povezuju kroz javne sobe čiji su nazivi složeni po raznim temama. Po posljednjem Popisu stanovništva u zemlji žive skoro 4 miliona stanovnika, dok hrvatske dijaspore ima oko milion iseljenika. Hrvatska je poznata po svojim lijepim plažama, dobroj glazbi i ukusnim jelima.

Demografija

Ko su korisnici?

Najbrojniji su posjetioci iz Hrvatske. Prilikom dopisivanja se najčešće koriste hrvatski jezik. Specifični su dalmatinski, zagorski i istarski izrazi. Ne postoje dobna ograničenja ali se pričaonica ne preporučuje osobama mlađim od trinaest godina. Obično su prisutne punoljetne osobe bez gornje dobne granice. Po statistici najveći broj posjetilaca dolazi iz glavnog grada Zagreba, a prate ga Split i Dubrovnik. Iz susjednih država veliki broj korisnika je iz Sarajeva, Ljubljane i Beograda. Na javnim kanalima je više žena nego muškaraca.

Upotreba

Kako koristiti?

Kada pristupite na desnoj strani kliknite na najkreativniji i vama najzanimljiviji nadimak i započnite konverzaciju. Osim privatnih razgovora sa drugim učesnicima pričaone možete razgovarati i na javnom kanalu. Sve ono što napišete na javnim kanalima mogu pročitati svi korisnici koji su trenutno aktivni na tim kanalima. Aktivne korisnike možete prepoznati po riječima koje razmjenjuju na javnom kanalu i aktivno učestvovati na započete teme. Na taj način ćete lakše upoznati druge sudionike i jednostavnije stupiti u privatni razgovor sa drugim osobama.