Chat.ba

Igre

Kviz

Kviz je online igra koju možete igrati na našem chatu sa ostalim korisnicima. Sadrži više od 120 000 pitanja iz raznih kategorija. Provjerite svoje znanje i pokažite takmičarski duh.

Cilj je skupljati poene i boriti se za što bolju poziciju. Bodovi se skupljaju na mjesečnoj bazi i svakog 1. u mjesecu se resetuju, kada se proglašavaju pobjednici prethodnog mjeseca. Operatori prikupljaju bodovnu listu te na kraju godine proglašavaju pobjednika godine. Proglašava se samo prvo, drugo i treće mjesto dok u izbor pobjednika godine ulazi samo igrač sa prve pozicije iz prethodnih mjeseci.

Kviz bot koji igračima generiše pitanja poslije svakog postavljenog pitanja izbacuje 2 ili 3 asocijacije na odgovor, ovisno od kompleksnosti pitanja. Na taj način takmičare podsjeća i na to da im ističe vrijeme, pa je već poslije treće asocijacije jasno da je ostalo još samo par sekundi za odgovor.

Pozitivna strana ove igre je što se igrači mogu jednostavnije upoznati na našem chatu s obzirom da im opšta kultura spada u istu sferu interesovanja. Poštujte pravila.

Komanda Pojašnjenje
!start Slanjem ove komande pokrećete Kviz ukoliko nije pokrenut.
!top10 Slanjem ove komande dobivate trenutno bodovno stanje i pozicije takmičara.