Chat.ba
Status majke iz Bosne nasmijao region: Odeš na porođaj i svi ti ruke guraju dole kao da je tombola

Sve žene koje su se porađale kroz glavu su im prolazile iste ili slične misli, a jedna mama odlučila je da ih hrabro i bez uljepšavanja pretvori u status na svom Facebook profilu:

“Tata je napravio. A ti jadna udebljala se, dobila vodu, strije, muči te gorčina, odoše zubi u … Jedeš slano i slatko istovremeno, jedeš sve što je jestivo. Kosa ti opada, voda u koljenima. Vilica te boli od žvakanja. Dobiješ i brkove i dlakav stomak. Ospe se lice, ospe se noga, ospe se guza.

Odeš na porođaj, svi ti ruku guraju kao da je dole tombola. Još samo domar da gurne. Umreš na porodu, izgubiš živce, odeš u … Leđa te godinama bole, ONA ti ko ribolovacke čizme. Napinješ se, šiju te.

Dojiš bebu, bole dojke, bole bradavice, nadošlo mlijeko pucaju bradavice, pucaš i ti. Ne možeš da kakiš, ne možeš da piškiš. Čistiš se curi, nosi uloške 40 dana.

A tata. Tata je napravio. Pa tatino ime piše u dokumentima u zagradi.

Došla si kući, ne možeš sjesti, ne možeš leći. Beba plače, gladna nije, ukakila se nije. Dobiješ uz bebu i kofer savjeta od babe, tetke, nane, strine, komšinice Sofije i komšije Milana. Te ga ovako, te ga ‘nako. Ukakilo se, upiškilo se, postaješ ekspert za govno. Što je zeleno, što je žuto.

Ako nije gladna onda su grčevi. Pa nosaj, pa kupaj, pa nema spavanja. Jupi imamo zub i opet ujede, prokvari sisa – boli, ne može da doji. Nervozna plače.

Hodala bi, a ne bi. Sjedila bi, a ne bi. Jednom rukom čuvas bebu, drugom kačis zavjesu. Jedno oko pazi na starije dijete, a drugo da supa ne pokipi. Legneš zadnja, ustaješ prva…

A tata???? Onaj sto je napravio ? Tata se umori na poslu.”
 

2019-02-02