Chat.ba
Roditelji dali dozvolu za isključenje 13-godišnjaka s aparata, a onda se dogodilo – ČUDO

Očajni roditelji su na kraju odlučili donirati njegove organe kako bi barem na taj način osigurali da njihov sin i dalje živi.

Dječak iz Alabame se probudio iz kome samo dan nakon što su njegovi roditelji potpisali dokumente o darivanju njegovih organa.

Trinaestogodišnju Trenton McKinley pretrpio je strašnu povredu glave kad se u martu prevrnuo igrajući se. Lubanja mu je pukla na čak sedam mjesta. Imao je brojne operacije, zatajili su mu bubrezi, a doživio je i srčani udar, navodi BBC.

Doktori su rekli roditeljima da se dječak neće oporaviti te da njegovi organi odgovaraju petero druge djece koja čekaju transplantaciju.

Ali dan prije nego što je trebao biti isključen s aparata, a neposredno nakon što su roditelji već potpisali odobrenje za isključenje i transplantaciju organa, Trenton je počeo pokazivati znakove svijesti. Njegova majka, Jennifer Reindl, rekla je da je umro na operacijskom stolu nakon čega su ga oživljavali čak 15 minuta i da su joj doktori nakon toga rekli da više nikada neće biti isti.

Očajni roditelji su na kraju odlučili donirati njegove organe kako bi barem na taj način osigurali da njihov sin i dalje živi.

Ipak – umjesto moždane smrti, testovi su pokazali aktivnost, Trenton sada prolazi kroz naporan proces oporavka te će trebati još niz operacija kako bi mu se sanirala razbijena lubanja.

“Dok sam bio u komi, mislio sam da sam na nebu. Bio sam na velikom polju i samo hodao ravno. Ovo je božje djelo, nema drugog objašnjenja”, izjavio je dječak.

 

2018-05-08
  • Ekskluziva
  • Name
  • ImProIT
  • Filmonizirani