Chat.ba
POTRESNA ISPOVIJEST MAJKE KOJOJ JE PREMINULA BEBA, A MUŽ SE IZBO 19 PUTA: Sinčić mi je klonuo na rukama! Bio je zdrav, ljekar nam je rekao da nije ništa ozbiljno!

Ovako počinje svoju ispovijest Dragana Lakatuš (20) iz Srpske Crnje, kojoj je u petak preminuo devetomjesečni sin Laris, a onda se zbog te tragedije suprug Filip (19) navodno 19 puta izbo nožem, ali na sreću, život mu nije ugrožen.

 

Dok se Filip oporavlja na Klinici za grudnu hirurgiju u Sremskoj Kamenici, gdje je operisan, Dragana je za "Novosti" ispričala šta se dešavalo tog, za ovu porodicu kobnog petka.

"Dijete je imalo visoku temperaturu i dali smo mu sirup koji mu je u četvrtak prepisala doktorka u ambulanti. Bio je pospan. Sutradan sam zvala doktorku koja je rekla da ga ponovo dovedem ako temperatura ne spadne za pola sata i da će dati uput da idemo u Zrenjanin. To se i dogodilo. Dijete je u međuvremenu povraćalo. Kada smo došli u bolnicu u Zrenjanin, doktor je na brzinu pogledao dijete, rekao da je sve to zbog zubića i da ništa nije opasno. Pitala sam ga da li treba da ostane u bolnici, a on je odgovorio da ne treba i da terapiju mogu da mu dam kod kuće na kašiku. Bila sam spremna da sa svojom bebom ostanem u bolnici", tvrdi Dragana Lakatuš, koja je izgubila svoje prvo dijete.

 

 

 

 

Kaže da joj je sinčić klonuo na rukama čim su iz Zrenjanina stigli kući u Srpsku Crnju i da su odmah iz dvorišta ponovo autom otišli u seosku ambulantu.

 

 

 

- Ljekari su odmah rekli da dijete loše diše i da oni tu ništa ne mogu da urade, pa su ga odvezli u bolnicu u Kikindu. Nažalost, moja beba je izdahnula i prije ulaska u zgradu bolnice. Ne znam šta se desilo. Ne mogu da dođem sebi. Mislim da bi preživio da ga je doktor u Zrenjaninu zadržao na posmatranju - kaže očajna mlada majka.

 

Ona se zbog povišene temperature svog malenog Larisa obratila ljekarima u Domu zdravlja u Srpskoj Crnji još u četvrtak ujutro, nešto prije devet sati. Dijete je tada pregledala pedijatar dr Danijela Pašić.

 

 

 

 

"Pedijatar je konstatovao da dijete ima temperaturu, da je ždrijelo mirno, da ima otitis lijevo i pelenski osip. Prepisala mu je "baktrim", "brufen sirup" i "daktanol kremu". Narednog dana, u petak, oko 13 sati, otac djeteta se telefonom javio doktorki Pašić i rekao da dijete ima temperaturu 39 stepeni. Dobio je savjet da djetetu stavi čepić, da "brufen sirup" i da dođe po uput za bolnicu. Roditelji su se u 15.14 javili dr Desanki Savić, pošto pedijatar radi do 15 sati, i ona im daje uput za Opštu bolnicu u Zrenjaninu. Istog dana, ali u 18.55, roditelji ponovo donose dijete u Dom zdravlja, ali sada u nesvjesnom stanju i donose izvještaj u kom piše da je "odbijena hospitalizacija i da se u slučaju pogoršanja dijete odmah uputi u Zrenjanin". Doktorka Savić je pregledala pluća, konstatovala da se čuje zviždanje u grudima, da su zjenice sužene, da dijete ne reaguju na svjetlost, pokušala je inhalaciju. Kod djeteta je došlo do kratkotrajnog jakog napada, pa mu je dat "bensedin", ali je odmah došlo do prestanka disanja i srčane aktivnosti. I pored toga, pokušana je reanimacija i dijete je sanitetom, u pratnji dr Savić i medicinske sestre, hitno transportovano u bolnicu u Kikindi. Sve vrijeme je rađena reanimacija, dat je "adrenalin", ali dijete na terapiju nije reagovalo, tako da je u Kikindi konstatovan smrtni ishod ", stoji u izvještaju Doma zdravlja u Srpskoj Crnji koji je potpisala direktorka dr Danica Vučurević Đukin.

 

 

 

Otac operisan

 

 

 

Roditelji su takođe pratili dijete, a kada su na Prijemnom odjeljenju kikindske bolnice saznali da im je dječak preminuo, otac Filip Lakatuš (19) se neprimijetno izdvojio od ostalih i čak 19 puta izbo nožem. Nakon ukazane pomoći, odmah je prebačen na dalje liječenje u Sremsku Kamenicu gdje je operisan i oporavlja se.

 

 

 

 

Uzrok smrti zapaljenje pluća?

 

 

 

Tačan uzrok smrti devetomjesečnog Larisa Lakatuša još se zvanično ne zna. Međutim, deda Željko Lakatoš ispričao je da im je ljekarka protumačila obdukcioni nalaz i da piše da je uzrok smrti djeteta zapaljenje pluća. Tijelo nesrećnog djeteta preuzela je porodica.

2018-09-13
  • Ekskluziva
  • Name
  • ImProIT
  • Filmonizirani